Јавна трибина во Велес


Здружението за заштита на животни „Гласот за животните“, Велес на 17 мај 2014 год. во салата на Општина Велес ја одржа јавната трибина во рамки на проектот „Заедно за животните , заедно за граѓаните“ кој е инициран од здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ (Скопје), поддржан од здруженијата „Гласот за животните“ (Велес), „Мали Херои“ (Битола), „Анималиа“ (Охрид), „Animal world“ (Струга) и „Втора шанса“ (Кочани). Истиот е овозможен во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско општество кој го имплементира Фондацијата Отворено општество – Македонија..... .Обука

погледни фотографии

Реализирана првата обука за граѓански активизам за права на животните


Информираме дека на 22.03.2014 во просториите на центарот за неформално образование се одржа првата обука насловена какоОбука за граѓански активизам за правата на животните, застапување и лобирање

Обука

Ви благодариме од срце што покажавте интерес и учествувавте на обуката погледни фотографии

Формирана коалиција - „Заедно за животните - заедно за граѓаните“


Коалицијата „ЗАЕДНО ЗА ЖИВОТНИТЕ, ЗАЕДНО ЗА ГРАЃАНИТЕ!“ ја иницира здружението за заштита на животни „Анима Мунди“ (Скопје), поддржано од здруженијата „Гласот за животните“ (Велес), „Мали Херои“ (Битола), „Анималиа“ (Охрид),„Animal world“ (Струга) и „Втора Шанса“ (Кочани).

„ЗАЕДНО ЗА ЖИВОТНИТЕ, ЗАЕДНО ЗА ГРАЃАНИТЕ!“ е коалиција од здруженија за заштита на животни, неформални групи и граѓани активисти за правата на животните,.....прочитај повеќе

Доставени предлози за промена на одлуките и програмите до единиците локалната самоуправа


По неколку неделни анализи на Одлуките и Програмите за комунален ред здруженијата за заштита на животни Анима Мунди, Гласот на животните, Мали Херои и Анималиа,испратија предлог измени и дополнувања на истите до единиците на локалната самоуправа.Предлозите и дополнувањата можете да ги погледнете во делот „Предлози“ од менито.

Здружението Мали Херои го презентираше проектот во медиумитеЗапочнат проектот „Заедно за животните - заедно за граѓаните“


На 01.01.2014 година здружението за заштита на животни „Анима Мунди“, во партнерство со здруженијата „Гласот за животните“, „Мали Херои“ и „Анималиа“. а со подршка на УСАИД и Фондација општество – Македонија го започнаа проектот „Заедно за животните-заедно за граѓаните“.повеќе...