Обука „Законодавството на Република Македонија и статусот на животните, начини на дејствување и влијание„


Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ денеска (29.06.2014год.)во Скопје oрганизираше обука на тема „Законодавството во Република Македонија и животните, начини на дејствување и влијание“.

На обуката се дебатираа кои се законите со кои е казниво наслиството врз животните, постапувањата за нивна заштита, какви се можостите за лицата кои мачат или убиваат животни .....прочитај повеќе и погледни фотографии

Обука

Јавна трибина АКТИВИЗАМ ЗА ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ


Jавната трибина се одржa на 22.06.2014 (недела), со почеток во 13:00 часот, во Центарот за неформално образование „Триаголник“.

Трибината имаше за цел да ја запознае јавноста со проектот и неговата важност за заедницата, активностите на нашето здружение и здруженијата – партнери, како и да презентира разновидни форми на активизам. Воедно, целта на ова излагање беше да се мотивираат.....прочитај повеќе

Обука

погледни фотографии

Јавна трибина во Охрид


Невладината организација „Анималиа“ на 31,05,2014 година организираше трибина под мотото „Заедно за животните, заедно за граѓаните“ на која учество зедоа поголем број граѓани, љубители или сопственици на кучиња. Дел од нив револтирано дискутираа за .....прочитај повеќе

Обука

погледни фотографии