Општина Велес


Предлог измени на одлука за комунален ред во општина Велес


По неколку неделна анализи на Одлуката и Програмата за комунален ред Здружение за заштита на животни „Гласот за животните„ и здруженијата партнери во рамки на коалицијата „Заедно за животните, заедно за граѓаните достави Предлог измени на ОДЛУКА за комунален ред во општина Велес, до општина Велес Предлог измени на одлука за комунален ред можете да ги погледнете тука.

Предлог Програма за решавање на проблемот со бездомните животни на подрачјето на општина Велес


Здружение за заштита на животни „Гласот за животните„ и здруженијата партнери во рамки на коалицијата „Заедно за животните, заедно за граѓаните“ доставуваат Предлог Програма за решавање на проблемот со бездомните животни на подрачјето на општина Велес, до општина Велес Предлог Програма за решавање на проблемот со бездомните животни можете да ги погледнете тука.

4-ти Април, Светскиот ден на бездомните животни обележан и во Велес


Гласот на животните 4-ти април

Во Младинскиот парк членовите волонтери од Здружението ,, Гласот на животните,, од Велес ја организираа добротворната хуманитарна акција во чест на 4-ти април, Светскиот ден на бездомните животни. Таа беше продажна а собраните средства од донациите и продажбата на рачно изработениот материјал и блага се наменети за обезбедување на храна на бездомните животни од Велес. прочитај повеќе.

Гласот на животните реагира против злоделата на животните во Велес


Откако деновиве повторно беше отруено куче во Велес, активистите за заштита на правата на животни од овој град, поттикнуваат акција за зголемување на свеста на граѓаните и бараат поголема одговорност од надлежните институции за решавање на случаите со малтретирање и убивање на животните. прочитај повеќе.

Гласот на животните реагира за нехуманоста во Велес

Со повреди и скршеници по целото тело и вилицата, дехидрирано и беспомошно активист на здружението за заштита на животните „Гласот на животните“ порнашло магаренце. Преку социјалните мрежи доцна синоќа побара помош за згрижување на животното кое станало жртва на газдите. прочитај повеќе.

Пристигнат одговор на доставеното барање од општина Велес


По доставеното барање на здружението Гласот на животните, општина Велес го достави својот одговор и Одлуката одосно Програмата за комунален ред, и истата можете да ја погледнете тука.

Доставено барање до општина Велес за доставување на одлука за комунален ред


Во периодот од 01.01.2014 година до 02.02.2014 година здружението за заштита на животни Гласот на животните испрати барања за достава на Одлука за комунален ред до општина Велес

Испратеното барање можете да го погледнете тука.