ВЕГЕФЕСТ 2016


Пријатели, активисти, љубители на животните, сите вие кои верувате и се залагате за правичност, хуманост, совесност и разум; кои сте против насилство, дискриминација, системска експлоатација и убивање на животните, вклучете се и поддржете ја зелената треска, поддржете го ВЕГЕФЕСТ !

ПРОТЕСТ: „Градот Хуман Пак Ќе Никне!!“


Љубители на животните, ИЗЖИВУВАЊЕТО врз бездомните животни не само што не запира, туку се реализира засилено и масовно се заловуваат веќе стерилизирани, вакцинирани и обележани животни, кои потоа се убиваат во стационар. Во Аеродром, Ново Лисиче, Капиштец, Лептокарија, Ѓорче Петров, Автокоманда се лови сѐ што се движи СО ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ДЕКА Е НАРЕДЕНО ОД ГРАД СКОПЈЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ, КАКО И ОД ЛОКАЛНИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ.

ВЕГЕФЕСТ 2015


Драги пријатели, зелената треска повторно напаѓа! И оваа година со огромна радост го најавуваме ВЕГЕФЕСТ, фестивалот кој го организираме по четврти пат, со цел да го насочиме вниманието кон најобесправените, речиси невидливи битија на овој свет - фармските животни.

Анима Мунди со реакции за постапките на Општина Аеродром


Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ реагираше по најавите дека од 04.08.2014год. општинските комунални инспектори заедно во соработка со ПС Аеродром ке изрекуваат прекршочни глоби на сопствениците кои своите миленици ке ги шетаат без заштитна маска.
Анима Мунди и сопствениците на миленици од опш.Аеродром подржани од голем број на сопственици и миленици бурно реагираа на апелот кој го објави општината. Здружението испрати допис до опш. Аеродром [погледни] и до министерството за внатрешни работи и побара лично залагање на министерката Јанкуловска [погледни] по што доби одговор од надлежното миснистерство [погледни]. .....прочитај повеќе и прочитај што напишаа и медиумите